Overslaan naar content

Studentstage advocatuur en notariaat (Groningen & Leeuwarden)

Op locatie
  • Groningen
Studenten

Functieomschrijving

Loopt je studie naar wens en is de afronding in zicht? Wil je onderhand wel eens weten hoe het er op een advocaten- en notariskantoor echt aan toe gaat, zodat je straks met een goede voorstelling van zaken aan je carrière kunt beginnen? Je bent welkom om twee maanden als student-stagiair met ons mee te lopen, om alvast te proeven van een beroepsleven als beginnend advocaat of kandidaat-notaris. Dankzij de schaalgrootte en vele specialisaties van onze advocaten- en notarissenorganisatie maak je kennis met alle aspecten van je vak. En met gedreven collega’s die je later nog vaak zult tegenkomen!


Vanaf september 2024 zijn er weer stageplaatsen in Groningen en Leeuwarden beschikbaar!


Aan de slag als student-stagiair

Student-stagiair bij TRIP Advocaten Notarissen is geen ‘luxebaantje’. Je gaat vol aan de slag met zaken die er echt toe doen. Als eind bachelor- of masterstudent Nederlands recht c.q. notarieel recht kun je twee maanden stage lopen op onze vestigingen in Groningen en Leeuwarden. Je woont gesprekken met cliënten bij, gaat mee naar een zitting of je bent aanwezig bij een aktepassering. Maar je wordt ook actief bij onze werkpraktijk betrokken. Zo voer je ondersteunende werkzaamheden uit, zoals onderzoek naar wetgeving of jurisprudentie, of het opstellen van adviezen of concepten. Uiteraard kun je daarvoor de betreffende dossiers inzien. Je krijgt te maken met opdrachten in uiteenlopende rechtsgebieden en dossiers van verschillende soorten klanten. Zo kun je ontdekken welk rechtsgebied of welke praktijk je het beste ligt.


Elkaar leren kennen

Je wordt begeleid door een advocaat c.q. kandidaat-notaris met een aantal jaren ervaring en je werkt samen met verschillende stagiairs en medewerkers. Uiteraard ben je van harte welkom bij lunchbijeenkomsten en kantooruitjes. Kunnen we elkaar ook van een andere kant leren kennen. En als er zowel professioneel als persoonlijk een klik is, nodigen we je graag uit om te solliciteren naar een functie als advocaat-stagiair of junior kandidaat-notaris.


Werken bij TRIP

TRIP is marktleider van Noord-Nederland. Verspreid over kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen steken onze ruim 80 juristen de handen uit de mouwen voor onder andere ondernemingen, overheden, zorg- en onderwijsinstellingen en woningcorporaties. Onze professionals hebben verschillende achtergronden en specialismes, maar ook ten minste één overeenkomst: passie voor hun vak. Het zijn betrokken mensen die hun verantwoordelijkheid nemen en onze cliënten proactief van dienst zijn. Werken bij TRIP betekent óók werken bij een kantoor dat bewezen heeft juridische diensten van topniveau te leveren. Dat blijkt telkens opnieuw uit onafhankelijk onderzoek van diverse bureaus. De mix van aanstormend talent en senioriteit zorgt voor een inspirerende dynamiek.


Onze cultuur

Als een van de oudste kantoren van Noord-Nederland is TRIP een begrip in de regio. We zijn ambitieus, nuchter en informeel. We gaan voor het hoogst haalbare, maar dan wel praktisch en zonder lange theoretische beschouwingen. Op ons kantoor staat samenwerking voorop; de samenwerking tussen collega’s van je eigen expertise, maar ook met collega’s van andere expertises en brancheteams. Samen werk je aan uitdagende multidisciplinaire vraagstukken. En samen kom je tot het gewenste resultaat, of zelfs meer dan dat. Ons kantoor gelooft bovendien in een goede balans tussen werk en privé. Soms vraagt een zaak dat er tot in de late uurtjes wordt doorgewerkt, maar daarna is er altijd tijd voor ontspanning. Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse TRIPmas-feest, de SKI-trip of een zeiluitje op één van de Friese meren.


Wat bieden we jou?

  • Je ontvangt een stagevergoeding van € 747,-- bruto per maand. Je stage zal worden afgesloten met een evaluatiegesprek en een schriftelijke beoordeling.
  • Bij TRIP raak je nooit uitgeleerd. Deze vacature voorziet in mogelijkheden tot doorgroei en doorontwikkeling in een specialistische, regionale (en soms bovenregionale) adviespraktijk met grote maatschappelijke relevantie, vooral in zorg, onderwijs en welzijn (volkshuisvesting).


Interesse?

Zit je in de afrondende fase van je bachelor of in de masterfase van je studie en heb je interesse in een stage bij TRIP? Stuur dan een motivatiebrief of e-mail met je curriculum vitae en ongeschoonde cijferlijst.

Vereisten

  • Afrondende fase van je bachelor of in de masterfase van je studie
Op locatie
  • Groningen, Groningen, Nederland
Studenten

of