Overslaan naar content

Kandidaat-notaris Familierecht

Op locatie
 • Leeuwarden
Juristen

Functieomschrijving

Heb jij tussen de 4 en 7 jaar ervaring als kandidaat-notaris in het familierecht? Heb je affiniteit met erfrecht en estate planning en wil je je binnen dit vakgebied verder specialiseren? Ben jij een teamspeler die elke dag de beste resultaten bereikt voor onze cliënten? Dan komt TRIP Advocaten Notarissen graag met je in contact!


Werken bij TRIP

TRIP is marktleider van Noord-Nederland. Verspreid over kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen steken onze ruim 80 juristen de handen uit de mouwen voor onder andere ondernemingen, overheden, zorg- en onderwijsinstellingen en woningcorporaties. Onze professionals hebben verschillende achtergronden en specialismes, maar ook ten minste één overeenkomst: passie voor hun vak. Het zijn betrokken mensen die hun verantwoordelijkheid nemen en onze cliënten proactief van dienst zijn. Werken bij TRIP betekent óók werken bij een kantoor dat bewezen heeft juridische diensten van topniveau te leveren. Dat blijkt telkens opnieuw uit onafhankelijk onderzoek van diverse bureaus. De mix van aanstormend talent en senioriteit zorgt voor een inspirerende dynamiek.


Wat ga je doen?

 • In de familierechtpraktijk ga je onze cliënten adviseren over onder andere het opstellen van testamenten, de verdeling en afhandeling van erfenissen, schenkingstrajecten en het opstellen van huwelijkse voorwaarden.
 • Je ondersteunt cliënten bij hun rol als executeur van een nalatenschap.
 • Estate planning waarbij je cliënten adviseert over de opvolging binnen familiebedrijven en de overdracht van vermogen naar een volgende generatie.
 • Na een vliegende start krijg je veel zelfstandigheid en vrijheid voor een eigen invulling van je werk. Uiteraard is er veel ruimte voor overleg met jouw collega (kandidaat-)notarissen en advocaten.


Wie ben jij?

 • Je hebt ervaring als kandidaat-notaris (ongeveer 4 tot en met 7 jaar) in het familierecht.
 • Je bent analytisch en perfectionistisch en kunt je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken.
 • Je kunt cliënten adviseren, niet alleen over juridische zaken, maar je weet ook verbindingen te leggen met andere belanghebbenden.
 • Je kunt strategisch, tactisch en evenwichtig denken en optreden.
 • Je bent sociaal vaardig en weet door excellente dienstverlening het verschil te maken voor onze cliënten.
 • Je bent specialist, maar kunt ook in de breedte adviseren als dat nodig is.
 • Je bent in staat om te relativeren en reflecteren, zodat je jezelf blijft ontwikkelen.


Wat bieden we jou?

 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en worden jaarlijks gebenchmarkt. Mede afhankelijk van de ervaring die je meebrengt proberen we in overleg tot een passend aanbod te komen.
 • Bij TRIP raak je nooit uitgeleerd. Deze vacature voorziet in mogelijkheden tot doorgroei en doorontwikkeling in een specialistische, regionale (en soms bovenregionale) adviespraktijk met grote maatschappelijke relevantie.
 • De standplaats is Leeuwarden; het werkgebied het noorden van het land.

Onze cultuur

Als een van de oudste kantoren van Noord-Nederland is TRIP een begrip in de regio. We zijn ambitieus, nuchter en informeel. We gaan voor het hoogst haalbare, maar dan wel praktisch en zonder lange theoretische beschouwingen. Op ons kantoor staat samenwerking voorop; de samenwerking tussen collega’s van je eigen expertise, maar ook met collega’s van andere expertises en brancheteams. Samen werk je aan uitdagende multidisciplinaire vraagstukken. En samen kom je tot het gewenste resultaat, of zelfs meer dan dat. Ons kantoor gelooft bovendien in een goede balans tussen werk en privé. Soms vraagt een zaak dat er tot in de late uurtjes wordt doorgewerkt, maar daarna is er altijd tijd voor ontspanning. Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse TRIPmas-feest, de SKI-trip of een zeiluitje op de Friese meren.

Vereisten

Enthousiast over deze vacature?

Neem dan contact op met Joris Bonjer (06 537 65 840) of stuur voor 12 mei jouw motivatiebrief met CV naar j.bonjer@trip.nl of solliciteer door middel van de knop.

Op locatie
 • Leeuwarden, Friesland, Nederland
Juristen

of