Skip to content

Junior Bedrijfsadviseur

GroningenAlgemeen

Functieomschrijving

Een verkeerde investering, onrust in de markt, een afnemer die opeens weigert te betalen. Er kunnen allerlei oorzaken zijn waarom een bedrijf in de financiële problemen komt. Onze afdeling bedrijfsadvisering helpt ondernemers bij financieel zwaar weer en ondersteunt o.a. de curatoren van TRIP bij de afhandeling van de faillissementen. Onze bedrijfsadviseurs werken dus nauw samen met advocaten in het insolventierecht en in andere gerelateerde juridische gebieden, zoals arbeidsrecht, ondernemingsrecht en fusies en overnames, om ervoor te zorgen dat onze cliënten de juiste ondersteuning krijgen.


Werken bij TRIP Advocaten Notarissen

TRIP is in juridische dienstverlening marktleider van Noord-Nederland. Verspreid over kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen steken onze ruim 80 juristen de handen uit de mouwen voor onder andere ondernemingen, overheden, zorg- en onderwijsinstellingen en woningcorporaties. In totaal werken bij TRIP ruim 200 collega’s. Onze professionals hebben verschillende achtergronden en specialismes, maar ook ten minste één overeenkomst: passie voor hun vak. Het zijn betrokken professionals die hun verantwoordelijkheid nemen en onze cliënten proactief van dienst zijn. Werken bij TRIP betekent óók werken bij een kantoor dat bewezen heeft juridische diensten van topniveau te leveren. Dat blijkt telkens opnieuw uit onafhankelijk onderzoek van diverse bureaus. De mix van aanstormend talent en senioriteit zorgt voor een inspirerende dynamiek.


Wat ga je doen?

Onze afdeling bedrijfsadvisering adviseert en ondersteunt onze curatoren bij de behandeling en afwikkeling van faillissementen, bewindvoerders in surseances van betaling en bij WHOA-zaken en is daarnaast gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven met financiële problemen. De afdeling bestaat uit twee senior bedrijfsadviseurs, drie insolventiemedewerkers en drie bewindvoerders WSNP.


Jouw werkzaamheden zijn onder andere:

 • Advisering en administratieve ondersteuning bij (dreigende) faillissementen, surseance van betaling, WHOA-trajecten of pre-pack.
 • Financiële recherche/onderzoeken met betrekking tot mogelijke bestuurdersaansprakelijkheid in het kader van het rechtsmatigheidsonderzoek van faillissementen.
 • Het uitonderhandelen van crediteurenakkoorden, minnelijk en in het kader van de WHOA.
 • Onderhandelingen met en administratie van schuldeisers, schuldenaren, banken, de Belastingdienst en leveranciers.
 • Advisering aan ondernemers, curatoren, herstructureringsdeskundigen en bewindvoerders.
 • Het uitvoeren van financiële herstructureringen en reorganisaties.
 • Uitvoeren van activa- en passivatransacties.


Wie ben jij?

 • Je beschikt over 0 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en je hebt affiniteit met zakelijke dienstverlening.
 • Je weet goed te opereren in een professionele organisatie met een gelaagde bestuursstructuur.
 • Een bachelor of master titel in een financiële studie. Bijvoorbeeld bedrijfseconomie of accountancy en control.
 • Je bent dienstverlenend, organisatiesensitief en nauwkeurig en krijgt energie van een snel veranderende en ambitieuze omgeving.
 • Je beschikt over minimaal HBO.


Wat bieden we jou?

 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Mede afhankelijk van de ervaring die je meebrengt proberen we in overleg tot een passend aanbod te komen.
 • De standplaats van deze functie is Assen en/of Groningen, maar je zult ook regelmatig op ons kantoor in Leeuwarden werken.


Onze cultuur

Als één van de oudste kantoren van Noord-Nederland is TRIP een begrip in de regio. We zijn ambitieus, nuchter en informeel. We gaan voor het hoogst haalbare, maar dan wel praktisch en zonder lange theoretische beschouwingen. Op ons kantoor staat samenwerking voorop; de samenwerking tussen collega’s van je eigen expertise, maar ook met collega’s van andere expertises en brancheteams. Samen werk je aan uitdagende multidisciplinaire vraagstukken. En samen kom je tot het gewenste resultaat, of zelfs meer dan dat. Ons kantoor gelooft bovendien in een goede balans tussen werk en privé. Soms vraagt een zaak dat er tot in de late uurtjes wordt doorgewerkt, maar daarna is er altijd tijd voor ontspanning. Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse TRIPmas-feest, de SKI-TRIP of een zeiluitje op één van de Friese meren.


Bekijk ook onze werken-bij pagina om een beeld te krijgen van TRIP.

Vereisten

Enthousiast over deze vacature?

Neem dan contact op met Joris Bonjer (Manager Bedrijfsvoering) via 06 537 65 840 of stuur uiterlijk 31 december jouw motivatiebrief met CV naar j.bonjer@trip.nl.

Groningen, Groningen, Nederland
Algemeen

of