Overslaan naar content

Advocaat-medewerker Arbeidsrecht

Op locatie
 • Groningen
Juristen

Functieomschrijving

Heb jij tussen de 3 en 7 jaar ervaring als advocaat arbeidsrecht en heb je de ambitie om je binnen dit vakgebied verder te specialiseren? Wil jij onderdeel uitmaken van het grootste team arbeidsrechtadvocaten in Noord-Nederland? Zo ja, reageer dan op onze vacature.


Werken bij TRIP Advocaten Notarissen

TRIP is marktleider van Noord-Nederland. Verspreid over kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen steken onze ruim 80 juristen de handen uit de mouwen voor onder andere ondernemingen, overheden, zorg- en onderwijsinstellingen en woningcorporaties. Onze professionals hebben verschillende achtergronden en specialismes, maar ook ten minste één overeenkomst: passie voor hun vak. Het zijn betrokken professionals die hun verantwoordelijkheid nemen en onze cliënten proactief van dienst zijn. Werken bij TRIP betekent óók werken bij een kantoor dat bewezen heeft juridische diensten van topniveau te leveren. Dat blijkt telkens opnieuw uit onafhankelijk onderzoek van diverse bureaus. De mix van aanstormend talent en senioriteit zorgt voor een inspirerende dynamiek.


Wat ga je doen?

 • In de arbeidsrechtsectie ga je onze cliënten, waaronder onderwijs- en zorginstellingen, overheden en andere (semi)publieke instellingen, maar ook ondernemingen adviseren over alle aspecten van het arbeidsrecht.
 • Van het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten tot loonvorderingen, relatie- en concurrentiebedingen en ontslagprocedures: als advocaat arbeidsrecht verdiep jij je in alle voorkomende vraagstukken in het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Je bent betrokken bij ziekte- en re-integratietrajecten, conflicten en onvoldoende functionerende medewerkers. Ook zul je ervaring gaan opdoen met de juridische advisering en begeleiding van reorganisaties.
 • Je doet inhoudelijk, uitdagend en soms ook pionierend werk in een dynamische omgeving.
 • Na een vliegende start krijg je veel zelfstandigheid en vrijheid voor een eigen invulling van je werk.
 • Je ontwikkelt je verder in het arbeidsrecht en bent in staat om overzicht te houden over alle sociaal, economische en politieke ontwikkelingen die op het arbeidsrecht betrekking hebben.

Wie ben jij?

 • Je hebt de beroepsopleiding advocatuur met goed gevolgd afgerond en ervaring binnen het arbeidsrecht.
 • Je bent analytisch en kunt je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken.
 • Je kunt cliënten adviseren. Niet alleen over juridische zaken, maar je weet ook verbindingen te leggen met organisatierechtelijke/-inhoudelijke zaken (en/of je wilt dat verder ontwikkelen).
 • Je kunt strategisch, tactisch en evenwichtig denken en optreden (en/of je wilt dat verder ontwikkelen).
 • Je bent sociaal vaardig en weet door excellente dienstverlening het verschil te maken voor onze cliënten.
 • Je hebt de Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht afgerond of je bent bereid om deze opleiding op korte termijn te gaan volgen.

Wat bieden we jou?

 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en worden jaarlijks gebenchmarkt. Mede afhankelijk van de ervaring die je meebrengt proberen we in overleg tot een passend aanbod te komen.
 • Bij TRIP raak je nooit uitgeleerd. Deze vacature voorziet in mogelijkheden tot doorgroei en doorontwikkeling in een specialistische, regionale (en soms bovenregionale) adviespraktijk met grote maatschappelijke relevantie.
 • De standplaats is Groningen; het werkgebied het Noorden van het land.

Onze cultuur

Als een van de oudste kantoren van Noord-Nederland is TRIP een begrip in de regio. We zijn ambitieus, nuchter en informeel. We gaan voor het hoogst haalbare, maar dan wel praktisch en zonder lange theoretische beschouwingen. Op ons kantoor staat samenwerking voorop; de samenwerking tussen collega’s van je eigen expertise, maar ook met collega’s van andere expertises en brancheteams. Samen werk je aan uitdagende multidisciplinaire vraagstukken. En samen kom je tot het gewenste resultaat, of zelfs meer dan dat. Ons kantoor gelooft bovendien in een goede balans tussen werk en privé. Soms vraagt een zaak dat er tot in de late uurtjes wordt doorgewerkt, maar daarna is er altijd tijd voor ontspanning. Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse TRIPmas-feest, de SKI-TRIP of een zeiluitje op één van de Friese meren.

Vereisten

Enthousiast over deze vacature?

Neem dan contact op met Joris Bonjer (06-53765840), stuur jouw motivatiebrief met CV naar j.bonjer@trip.nl of solliciteer middels de knop. 

Op locatie
 • Groningen, Groningen, Nederland
Juristen

of